09:35 / 16.03.2020.

Autor: I.D./HINA

Na Braču izgorjelo 50 hektara borove šume

Foto: Tino Juric/PIXSELL/ilustracija

Foto: Tino Juric/PIXSELL/ilustracija

Foto: - / PIXSELL

Požar je buknuo oko 4 sata na relaciji Bol-Murvica. U gašenju su sudjelovale sve snage s požarnog područja Brač, dok su im tijekom jutra pomagala dva kanadera protupožarne eskadrile HRZ-a.
Ugašen je požar koji je u nedjelje buknuo na Braču, na području Bola, a opožareno je 50 hektara borove šume, doznaje se u ponedjeljak ujutro od vatrogasaca.

Požar je buknuo oko 4 sata na relaciji Bol-Murvica. U gašenju su sudjelovale sve snage s požarnog područja Brač, dok su im tijekom jutra pomagala dva kanadera protupožarne eskadrile Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ).

Na terenu je bilo 16 vozila i 50 vatrogasaca, a tijekom dana je s kopna dodatno stiglo još 17 vozila i 65 vatrogasaca, pa je ukupan broj gasitelja na kraju iznosio 120 s 36 vozila.

- Požar je lokaliziran u 14 sati, izgorjelo je oko 50 hektara borove šume, a nešto poslije 18 sati raspuštene su snage s kopna, te su na dežurstvu ostali brački vatrogasci, priopćili su vatrogasci.

To je bio 14. požar od početka ove godine u čijem su gašenju sudjelovale zračne snage HRZ-a, od čega je sedam bilo u Splitsko-dalmatinskoj županiji, četiri u Šibensko-kninskoj, dva u Dubrovačko-neretvanskoj, te jedan u Zadarskoj županiji.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!