16:55 / 21.05.2020.

Autor: HRT

Na Bregani se za ulazak u RH čekalo satima

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: Goran Stanzl/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon popuštanja restriktivnih mjera zbog pandemije koronavirusa mnogi su odlučili doći u Hrvatsku. Na graničnom prijelazu Bregana danas se čekalo satima.
Nakon popuštanja restriktivnih mjera zbog pandemije koronavirusa mnogi su odlučili doći u Hrvatsku. Na graničnom prijelazu Bregana danas se čekalo satima. 

Ministar unutarnjih poslova Davor Božinović kazao je danas na sjednici Vlade da je u Hrvatsku povećan ulazak državljana EU-a. Istaknuo je da je tako prošloga tjedna ušlo više od 132 tisuće stranih i gotovo 146 tisuća hrvatskih državljana.

Podsjetio je i da su granični prijelazi otvoreni za državljane EU-a, a državljani trećih zemalja i dalje mogu samo pod određenim uvjetima ući i prolaziti kroz Hrvatsku.

Upravo je i na graničnom prijelazu Bregana bilo onih koji su iz Njemačke došli te se pozivaju na upute koje su čuli, kako neće biti problema za ulazak ako imaju dokaz o tome da su vlasnici nekretnine ili broda u Hrvatskoj.

Ministar turizma Gari Cappelli najavio je jučer da će Hrvatska 29. svibnja otvoriti granicu za građane Slovačke, Češke, Mađarske i Austrije, a prije toga će biti objavljena i aplikacija koje će omogućavati brži protok kroz granicu.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!