11:50 / 16.05.2021.

Autor: I.Z./HRT/Hina

Na dan izbora gužve na graničnim prijelazima s BiH i Srbijom

Gužve na granici

Gužve na granici

Foto: Ivica Galović / PIXSELL

Promet je i dalje pojačan pojačan na autocestama Zagreb-Macelj i Bregana-Lipovac te na pojedinim graničnim prijelazima sa BiH i Srbijom na ulasku te sa Slovenijom na izlazu, izvijestio je HAK u nedjelju popodne te pozvao vozače na strpljenje.

Zbog povremeno pojačanog prometa i aktualnih epidemioloških kontrola na većini graničnih prijelaza moguća su čekanja u putničkom i teretnom prometu, naveli su iz Hrvatskog autokluba.

Pojačan je promet na autocestama A2 Zagreb-Macelj i A3 Bregana-Lipovac u smjeru zapada, kao i na pojedinim graničnim prijelazima s Bosnom i Hercegovinom i Srbijom na ulasku te sa Republikom Slovenijom na izlasku. Zabilježena su i duža čekanja. Korisnike molimo za strpljenje, javio je HAK.

Na graničnim prijelazima iz Bosne i Hercegovine osobna vozila i dalje čekaju na ulaz u Hrvatsku od sat do dva sata. Dva sata i dalje se čeka na graničnom prijelazu sa Srbijom, Bajakovo/Batrovci.

Na graničnim prijelazima prema Sloveniji na izlaz osobna vozila čekaju pola sata. Granični prijelaz Plovanija zatvoren je za promet do 31. svibnja zbog radova u Republici Sloveniji. Obilazak je preko graničnog prijelaza Kaštel.

Kolnici su Hrvatskoj su mjestimice mokri ili samo vlažni i skliski. Mogući su odroni.

U pomorskom prometu nema poteškoća.

Trajekt u liniji 431 Zadar - Ošljak - Preko pristaje na Ošljak u putovanjima iz Zadra u 13:30 i 19:30 sati, te u putovanjima iz Preka u18:40 sati.

Na graničnim prijelazima u Sloveniji gužve 

Zbog pojačanog prometa iz Hrvatske prema Austriji danas je povećano vrijeme čekanja na ulazak u Sloveniju, ponegdje i do jedan sat, a veće opterećenje prometa očekuje se i do kraja dana, javlja HAK.

Na graničnom prijelazu Bregana/Obrežje na izlasku iz Hrvatske osobni automobili čekaju pola sata, kao i na prijelazu Macelj/Groškovje. Najduže se trenutno čeka na GP Pasjak/Starod gdje se na izlasku iz Hrvatske čeka do jedan sat.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!