15:11 / 18.01.2021.

Autor: Hina/HRT

Na granici otkriveno 45 krivotvorenih PCR testova

Foto: arhiva, Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: arhiva, Zeljko Lukunic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Krivotvorene testove zdravstvenih ustanova iz BiH imali su uglavnom državljani te zemlje.
Stožer civilne zaštite Brodsko-posavske županije izvijestio je o 14 novih slučajeva zaraze koronavirusom i jednoj umrloj osobi (68), a policija je priopćila da je prošlog vikenda na graničnim prijelazima zatekla 45 osoba s krivotvorenim PCR testovima.

U toj županiji od COVID-a je dosad oboljelo 7619 ljudi, a još se liječi njih 168. Među 61 osobom na bolničkom liječenju devet ih treba potporu respiratora. Sedmodnevna incidencija u toj županiji pada već pet tjedana i trenutačno je 135 novooboljelih na 100.000 stanovnika. Mjerom samoizolacije u Brodsko-posavskoj županiji obuhvaćeno je 720 osoba.

Brodsko-posavska Policijska uprava izvijestila je u ponedjeljak da je protekli vikend na graničnim prijelazima Slavonskome Brodu i Staroj Gradiški otkriveno 45 krivotvorenih PCR testova na koronavirus. Krivotvorene testove zdravstvenih ustanova iz BiH imali su uglavnom državljani te zemlje.

U Požeško-slavonskoj županiji u ponedjeljak je registrirana jedna novooboljela osoba. U toj je županiji na koronavirus trenutačno pozitivno 160 osoba, od kojih je 29 na bolničkom liječenju. Mjerom samoizolacije u Požeško-slavonskoj županiji obuhvaćeno je 300 osoba.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!