10:40 / 22.08.2020.

Autor: I.D./HINA

Na Hvaru sinoć buknuo treći požar, dva su lokalizirana

Foto: ilustracija/Igor Soban/PIXSELL

Foto: ilustracija/Igor Soban/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Požar šume i niskog raslinja na potezu Vrbovska - Basina izbio je sinoć oko 22 sata, a na intervenciju su izašli vatrogasci DVD-a Jelsa, Stari grad i Hvar s tri vozila. Gašenje je nastavljeno jutros.
U dva požara koja su u petak buknula na Hvaru i koji su lokalizirana, izgorjelo je sedam hektara borove šume i maslinika, a sinoć je izbio i treći požar koji gase DVD-i Jelse, Starog Grada i Hvar, doznaje se u subotu u županijskom Vatrogasno-operativnom centru Split.

Požar šume i niskog raslinja na potezu Vrboska - Basina izbio je sinoć oko 22 sata, a na intervenciju su izašli vatrogasci DVD-a Jelsa, Stari grad i Hvar s tri vozila. Gašenje je nastavljeno jutros.

U dva požara koja su na Hvaru izbila jučer popodne, a nakon nekoliko sati i lokalizirana, izgorjelo je ukupno oko sedam hektara borove šume i maslinika.

Prvi je buknuo oko 13,10 sati na otvorenom prostoru u Bogomolji. Gasilo ga je deset vatrogasaca s 23 vozila iz DVD- a Sućuraj, Hvar i Starigrad i dva kanadera. Požar je lokaliziran oko 17,30 sati, a izgorjelo je oko dva hektara borove šume.

Drugi je požar buknuo u Zastražišću 10-ak minuta nakon prvog, a zbog brzog širenja požara stigli su i kanaderi koji su bili preusmjereni iz Bogomolja u Zastražišće. Požar je lokaliziran oko 17,30 sati.

Opožareno je pet hektara borove šume i maslinika, a u gašenju je sudjelovalo deset vatrogasaca s 30 vozila iz DVD-a Jelsa, Hvar i Starigrad.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!