Na izborima u Splitu prijavljeno sedam slučajeva kršenja izborne šutnje

26.06.2022.

20:32

Autor: HRT/Hina

Glasački listić

Glasački listić

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

Predsjednik Gradskog izbornog povjerenstva grada Splita Dražen Maravić izjavio je u nedjelju nakon zatvaranja birališta na prijevremenim izborima kako je prijavljeno sedam slučajeva kršenja izborne šutnje.

- Počelo je od jučer, a od toga se tri prijave odnose na cirkularnu elektroničku poštu. O prijavama odlučujemo naknadno, a ako bude trebalo, podnijet ćemo prekršajnu prijavu, kazao je Maravić.

Državno izborno povjerenstvo (DIP) objavit će na mrežnoj stranici prve izborne rezultate u 21 sat.

Do 16,30 sati izašlo je 27,468 glasača ili njih 21,74 posto, što je 12 posto manje u usporedbi s lanjskim redovitim izborima, objavljeno je na stranicama Državnog izbornog povjerenstva (DIP).

Splićani na izborima biraju gradonačelnika između devet kandidata, a 31 gradskog vijećnika zaokruživali su s 11 kandidacijskih lista. Ako ni jedan od kandidata za čelnika grada ne dobije natpolovičnu većinu, Splićani i Splićanke će na izbore i 10. srpnja.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!