Na izbornim listama HDZ-a Kovač, Culej i Kalmeta

15.06.2020.

16:17

Autor: Dnevnik 3/IMS/M.Š./HRT

default error photo
U središnjici HDZ-a održana je sjednica Predsjedništva, a zatim i Nacionalnog vijeća stranke.
Premijer i predsjednik HDZ-a Andrej Plenković rekao je u ponedjeljak da su Predsjedništvo i Nacionalno vijeće usvojili stranačke izborne liste, a na njima će, među ostalima, biti i Miro Kovač, Božidar Kalmeta i Stevo Culej.

- Krstičević o političkoj karijeri: Mislim da je dosta...

- Predsjedništvo je predložilo, a Nacionalno vijeće utvrdilo liste za izbore za Hrvatski sabor 5. srpnja. Mi ćemo ih predati sutra u 15 sati. Liste su utvrđene konsenzusom oba stranačka tijela, rekao je Andrej Plenković novinarima nakon petosatne sjednice.

Pojasnio je da je sjednica najviših tijela stranke toliko trajala jer su morali obaviti konzultacije vezane uz 154 osobe na listama.

Potvrdio je i da će se na izbornim listama naći Miro Kovač, Božidar Kalmeta i Stevo Culej i to na posljednjim mjestima u svojim izbornim jedinicama. Kovač će biti u 6. izbornoj jedinici, Culej u 5., a Kalmeta u 9. izbornoj jedinici.

Plenković je poručio i kako su time na listama željeli pokazati uključivost.

- Bez obzira na unutarstranačke izbore ovi parlamentarni izbori trebaju za HDZ značiti sinergiju, istaknuo je.

Smatra i da sa takvim potezima šalju poruke i onim biračima, koji su članovi stranke, a glasovali su za nekoga drugoga za koga su mislili da treba voditi stranku.

- Mislim da je to u demokraciji dobro, to je dobro i za Hrvatsku i za unutarstranačku demokraciju, rekao je.

Upitan za komentar izjave predsjednika Domovinskog pokreta Miroslava Škore kako neće biti premijer, Plenković je kazao da žele pobijediti na izborima te da nikakve ucjene, pogotovo ne takvoga tipa HDZ nikada neće prihvatiti.

- To je uzaludno ucjenjivanje i to mogu zaboraviti već sada, poručio je.

Istaknuvši kako se vesele izbornoj utakmici poručio je kako na temelju njihova programa Sigurna Hrvatska koji ima pet temeljnih točaka (socijalna sigurnost, perspektivna budućnost, osnažena državnost, globalna prepoznatljivost i ekonomska suverenost) žele dati priliku hrvatskim biračima da biraju na temelju postignuća koja su iza njih, programa i jasne vizije za sigurna radna mjesta, sigurne plaće i mirovine, apsorpciju europskih sredstava i brzog ekonomskog oporavka.

- Mislim da smo se i zaista pokazali u zadnjoj recentnoj krizi s koronavirusom, kazao je.

Najavio je i da će u srijedu obilježiti 31. obljetnicu osnutka HDZ-a na Jarunu što će biti svojevrsni uvod u kampanju koja će početi kada to Državno izborno povjerenstvo odredi.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!