Na kotarskim izborima u Splitu 108 kandidacijskih lista

04.09.2022.

08:12

Autor: HRT/Hina

Split

Split

Foto: Ivo Cagalj / PIXSELL

Na izborima za vijeća 27 gradskih kotareva i sedam mjesnih odbora u nedjelju, 4. rujna sudjeluje ukupno 108 kandidacijskih lista. 

Od 108 kandidacijskih lista za vijeća 27 gradskih kotareva i 7 mjesnih odbora najviše je lista prijavio HDZ - ukupno 34, a slijedi Domovinski pokret sa koalicijskim partnerima koji je prijavio 21 listu. Po 17 kandidacijskih lista imaju stranke Centar i SDP, dok je stranka Most prijavila dvije kandidacijske liste i podržat će četiri nezavisne liste grupe građana.

Predsjednica izbornog povjerenstva Snježana Vrdoljak rekla je kako se na današnjim izborima bira po sedam članova vijeća za gradske kotareve i isto toliko za mjesne odbore što znači da će biti izabrano ukupno 238 članova vijeća. Ukupno 43 biračka mjesta otvorena su od 7 do 19 sati. Nakon zatvaranja birališta kutije s glasačkim listićima bit će dopremljene u sjedište Izbornog povjerenstva u zgradi Banovine gdje će se utvrditi izlaznost i rezultati izbora. Rezultati će biti objavljeni u nedjelju navečer iza ponoći na stranici splitske Gradske uprave. 

Izlaznost birača na kotarske izbore u Splitu tradicionalno je niska. Na izborima 2018. iznosila je 13,6 posto, što je i najveća izlaznost otkad se održavaju kotarski izbori.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!