17:29 / 26.02.2019.

Autor: Sunčica Findak/HRT

Na kurikulu povijesti do jeseni radit će još tri povjesničara

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: Kristina Stedul Fabac/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak nije bio prihvatljiv prijedlog kurikula povijesti kakav joj je poslala Ekspertna radna skupina.
Uz postojeću Ekspertnu radnu skupinu imenovana su još tri člana akademske zajednice u vezi s pitanjem kurikuluma povijesti. Imenovani su dr. sc. Borislav Grgin s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Zagrebu, dr. sc. Damir Karbić s Odsjeka za povijesne znanosti HAZU-a te dr. sc. Mladenko Domazet s Odsjeka za povijest Filozofskog fakulteta u Splitu.

- Kurikuli povijesti i tjelesne kulture na javno savjetovanje
- Ekspertna radna skupina završila svoj posao 
- Divjak o kurikulima: prešli smo Rubikon - više nema natrag 

Ministrici znanosti i obrazovanja Blaženki Divjak nije bio prihvatljiv prijedlog kurikula povijesti kakav joj je poslala Ekspertna radna skupina. Stoga je prijedlog išao u javnu raspravu. Nakon dodatnog savjetovanja postignut je kompromis u smislu imenovanja još triju članova uz Ekspertnu radnu skupinu. Svi on radit će dodatno na predmetnom kurikulu povijesti kako bi bio spreman za jesen za reformu obrazovanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!