Na Maratonu lađa 35 posada, ove godine bez gledatelja

08.08.2020.

08:37

Autor: HRT

Foto: ilustracija, Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: ilustracija, Grgo Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Postavljene su ograde između gledatelja i veslača. Djelić šušura bit će na brodovima, koji su počeli pristizati. No i njihov je broj ograničen.
Danas u 17 sati počinje 23. Maraton lađa. Na stazi dugoj 22,5 kilometra od Metkovića do Ploča, u organizaciji Udruge lađara Neretve, ove će godine nastupiti 35 posada, a bore se za Veliki štit kneza Domagoja. Maraton se ove godine održava bez gledatelja, a pokrovitelj je predsjednik Republike Zoran Milanović.

Utrke će se odvijati uz izravan prijenost na našem Drugom programu. Prijenos možete pratiti i putem mobilnih uređaja, tableta i računala pomoću multimedijske usluge HRTi

Kad je o broju gledatelja riječ, on je zbog koronavirusa sveden na najmanju moguću mjeru. Postavljene su ograde između gledatelja i veslača, što do sada nije bio slučaj. Ipak, djelić šušura bit će na brodovima, koji su počeli pristizati. No i njihov je broj ograničen.- Adrenalin je na najvećoj mogućoj razini je jer je ovo najbitnija utrka cijele sezone dok su sve ostale priprema za ovu – kaže Boško Šutalo iz lađarske ekipe Zagreb.

- Mislim da će biti napeto dao samog kraja a vremenski uvjeti će biti takvi da će biti utrka uzbudljiva – smatra Matko Volarević iz lađarske ekipe Crni put.

Proslavljeni hrvatski kanuist Ivan Šabijan jedan je od najtrofejnijih veslača dosadašnjih Maratona lađa. Očekuje da će svoju kolekciju zlatnih medalja danas povećati uz pomoć ekipe "Stablina".

Predsjednik Udruge lađara Neretve Luka Oršulić  moli sve da se pridržavaju epidemioloških mjera kako ne bi jedna, kako kaže, lijepa i plemenita manifestacija došla negdje gdje joj nije mjesto.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!