Na motobudnici u Bjelovaru više od tisuću motorista

01.05.2023.

08:56

Autor: HRT/Hina

Na moto budnici u Bjelovaru više od tisuću motorista

Na moto budnici u Bjelovaru više od tisuću motorista

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

Više od tisuću motorista iz cijele Hrvatske sudjelovalo je ponedjeljak u tradicionalnoj motobudnici, jedinstvenom običaju u sklopu prvosvibanjske proslave koji je u Bjelovaru prvi put zabilježen davne 1920., a u medijima se pod nazivom motobudnica spominje od 1946. 

Motobudnica počela je na Praznik rada u 5 sati, a kolona motorista krenula je s parkirališta kod Dvorane europskih prvaka na trasu dugu 47 kilometara.

Ove godine Grad Bjelovar aktivno se uključio u organizaciju motobudnice, koju tradicionalno priprema Moto klub Bjelovar, pa će budnica završiti kod paviljona u središtu grada.

Proslava Praznika rada nastavit će se u parku, gdje će biti podijeljeno 2000 porcija graha, 500 litara piva i kolači koje će pripremiti udruge žena. Bit će organiziran i kulturno-umjetnički program Zajednice udruga u kulturi Grada Bjelovara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!