17:42 / 25.10.2019.

Autor: M.Š./Hina

Na Pantovčaku provedena vojna vježba

Foto: MORH / M. Čobanović

Foto: MORH / M. Čobanović

Foto: - / -

Iz Ministarstva obrane RH (MORH) u petak su najavili provođenje vojne vježbe u subotu, 26. listopada, na lokaciji Ureda predsjednice Republike Hrvatske na zagrebačkom Pantovčaku.
U štićenom objektu Ureda predsjednice Republike Hrvatske, Kolinde Grabar Kitarović,  na zagrebačkom Pantovčaku, Počasno-zaštitna bojna provela je vojnu vježbu BRDO 19, priopćeno je u subotu iz Ministarstva obrane RH.

Vježba je provedena u realnim uvjetima, prostoru i vremenu te situacijama u kojima Počasno-zaštitna bojna djeluje i nastavak je slijeda vojnih vježbi Otok18 i Velebit 18 kojima se provjerava spremnost Počasno-zaštitne bojne, navode iz MORH-a.

Dodaju da je vježba "glavni obučni događaj Počasno-zaštitne bojne u 2019.. Cilj joj je bio uvježbavanje zapovjedne strukture Počasno-zaštitne bojne u procedurama tijekom procesa donošenja odluke zapovjednika s posebnim naglaskom na koordinaciju između ustrojstvenih jedinica Oružanih snaga (OS) RH i MUP-a, u svrhu zaštite i osiguranja".

Također, drugi cilj vježbe štićenog objekta Ureda predsjednice Republike Hrvatske je uvježbavanje taktika i procedura u zaštiti i osiguranju, uključujući širok spektar djelovanja na taktičkoj razini i djelovanje u sinergiji s pripadnicima Hrvatskog ratnog zrakoplovstva, Zapovjedništva specijalnih snaga, Obavještajne pukovnije i Ministarstva unutarnjih poslova RH.

U skladu sa scenarijem vježbe uspješno su provedene sve planirane obučne aktivnosti, a tijekom vježbe provedeno je samoocjenjivanje ustrojbenih cjelina Počasno-zaštitne bojne sukladno propisanim standardima iz djelokruga zaštite i osiguranja.

Vježbu su uz zapovjednika Počasno-zaštitne bojne brigadira Elvisa Burčula, pratili načelnik Operativne uprave Glavnog stožera OS RH brigadni general Senad Fejzić i brigadir Ivan Hodak, stožerni časnik u Operativnoj upravi, priopćili su iz MORH-a.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!