Na pješačkom prijelazu u Virovitici ozlijeđeno dvoje djece

09.01.2023.

15:52

Autor: HRT/E.P.C.

Ivana Hršak, liječnica u OB Virovitica o ozljedi djeteta u prometnoj nesreći

Ivana Hršak, liječnica u OB Virovitica o ozljedi djeteta u prometnoj nesreći

Foto: HTV / HRT

Početak drugog polugodišta u Virovitici je obilježila prometna nesreća u kojoj je ozlijeđeno dvoje školske djece. Na njih je na obilježenom pješačkom prijelazu u Strossmayerovoj ulici naletio vozač kombija. Lakše ozlijeđeno dijete pušteno je kući, a drugo je zadržano u Općoj bolnici u Virovitici s težim ozljedama. Nakon nesreće predstavnici Grada najavili su premještanje pješačkog prijelaza koji se nalazi ispred prometnog križanja triju ulica.


Nesreća se dogodila oko 7 sati kada je 72-godišnji vozač kasno uočio djecu na obilježenom pješačkom prijelazu. Lakše ozlijeđeno12-godišnje dijete pušteno je na kućnu njegu, dok je 14-godišnje dijete s težim tjelesnim ozljedama zadržano na bolničkom liječenju. 

- Radi se o prijelomu ključne kosti klavikule i sada dalje je potrebna opservacija. Znači, bila je kontuzija glave, pa da se vidi da li je možda neki potres mozga, rekla je o stanju teže ozlijeđenog djeteta Ivana Hršak, dežurna liječnica u OB-u Virovitica. 


Andrea Petrović, glasnogovornica PU virovitičko-podravske kazala je da će se više o ovom slučaju znati kada se dovrši očevid. 


- Tu u Strossmeyerovoj planiramo ukinuti ovaj pješački prijelaz i pomaknuti ga prema mostu kako bi pješaci bili što vidljiviji, ali bez obzira kuda ga mi pomakli i kakvo god prometno rješenje napravili, prometne nesreće se neće riješiti, ako ne bude dovoljno pažnje svih sudionika u prometu, izjavio je gradonačelnik Virovitice Ivica Kirin.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!