14:23 / 13.01.2020.

Autor: Stanko Čulina/V.K./HRT

Na Platku uspješno testiran novi sustav zasnježenja, najavljena nova ulaganja

-

-

Foto: - / -

U sportskom i rekreacijskom centru Platak posljednjeg tjedna uspješno se testira novi sustav za zasnježenje, pa je na dijelu staze moguće skijanje, a ulaganja u taj centar se nastavljaju.
U sportskom i rekreacijskom centru Platak posljednjeg tjedna uspješno se testira novi sustav za zasnježenje, pa je na dijelu staze moguće skijanje, a ulaganja u taj centar se nastavljaju, rečeno je na redovnoj konferenciji za novinare u Primorsko-goranskoj županiji.

Zamjenik župana Marko Boras Mandić rekao je da se posljednjih tjedan dana na Platku uspješno provodi testiranje sustava za zasnježenje, zahvaljujući kojem je bez centimetra prirodnoga snijega omogućeno skijanje uz pokretnu traku na donjem dijelu staze Radeševo.

- Do sada je kvalitetnim umjetnim snijegom pokriveno 80 posto staze Radeševo, a ukoliko se zadrže niske temperature, za dan ili dva cijela staza bit će spremna za prve skijaše, rekao je dodavši da će za to biti utrošena jedna petina vode iz akumulacijskog jezera.

Pročelnik za regionalni razvoj, infrastrukturu i upravljanje projektima Ljudevit Krpan najavio je nastavak investicija na Platku.

- U ovoj godini tako Županijska uprava za ceste nastavlja s uređenjem ceste do Platka s 2,8 milijuna kuna, a još 15 milijuna kuna planirano je u županijskom proračunu za pripremu projekta gradnje nove četverosedežnice, rekao je Krpan kazavši da se razmatra i mogućnost gradnje novih ljetnih sadržaja, koje bi se kandidiralo za financiranje iz EU fondova.

Zamjenik župana Marko Boras Manić još je izvijestio da su od 1. siječnja ove godine upravna tijela županije počela obavljati poslove koje je do sada obavljao Ured državne uprave. Preuzeto je 127 djelatnika, koji su raspoređeni unutar postojećih županijskih upravnih odjela sličnih nadležnosti.

Povjereni poslovi obavljaju na istim lokacijama kao i do dana preuzimanja, a novina je da se pisarnica Primorsko-goranske županije od 1. siječnja nalazi na novoj adresi, Riva 10.

- Premda smo još u fazi uhodavanja, svi poslovi provode se bez problema i zastoja u pružanju usluga građanima, naglasio je Boras Mandić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!