22:06 / 13.07.2020.

Autor: Dnevnik 3/IMS/B.A./HRT

Na Plenumu Filozofskog najavljen prosvjedni hod do Vlade

-

-

Foto: - / -

Još su jednom izrazili nezadovoljstvo iznenadnom suspenzijom dekanice i cijele Uprave.
Ispred zagrebačkog Filozofskog fakulteta održan je Plenum na kojem su se okupili studenti, članovi Vijeća i ostali zaposlenici fakulteta.

Još su jednom izrazili nezadovoljstvo iznenadnom suspenzijom dekanice i cijele Uprave, kao i imenovanjem posebnog povjerenika od rektora Zagrebačkog sveučilišta Damira Borasa.

Takvu odluku nazivaju pravno spornom i najavljuju sutrašnji prosvjedni hod do Vlade, kojoj će uručiti peticiju s više od 8000 prikupljenih potpisa za rektorovu smjenu.

- Pet dana su procesi stajali i nije točno da su se odvijali. Što će se dogoditi nakon što sutra Senat donese neku odluku, vidjet ćemo. Nadam se da će Senat zapravo razmisliti o tome kakvu odluku donosi i što to dugoročno znači za akademsku zajednicu, rekla je suspendirana dekanica Vesna Vlahović Štetić.

- Studentski zbor Filozofskog fakulteta poslao je otvoreno pismo članovima Senata iz redova studenata u kojima ih molimo da glasaju protiv točaka 3 i 4, dakle, suspenzije dekanice i postavljanja profesora Šimprage za vršitelja dužnosti dekana, rekao je Filip Kučeković (Studentski zbor FF-a).
-

-

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!