13:26 / 14.07.2020.

Autor: Silvio Stilinović/IMS/I.Z./HRT

Na području Brodsko-posavske županije dvije osobe zaražene koronavirusom

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL, arhiva

Foto: Ivica Galovic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 127, dok je broj aktivnih slučajeva 77.
U posljednja 24 sata na području Brodsko-posavske županije dvije su nove pozitivne osobe na virus SARS-CoV-2, što je najmanji broj u posljednja dva tjedna. Radi se o osobama koje su kontakti već ranije potvrđenih pozitivnih osoba, a u tijeku je epidemiološka obrada njihovih kontakata.

Ukupan broj zaraženih osoba koje imaju prebivalište na području Brodsko-posavske županije od početka epidemije tako sada iznosi 127, dok je broj aktivnih slučajeva 77. Pod mjerom samoizolacije trenutačno se na području Brodsko-posavske županije nalazi 497 osoba.

Zbog pogoršanja epidemiološke situacije na području Brodsko-posavske županije, Stožer CZ-a Brodsko-posavske županije poziva sve građane na dosljedno pridržavanje mjera i provođenje Preporuka HZJZ-a za sprječavanje zaraze bolešću COVID-19.

Pridržavanje svih dosad donesenih mjera i uputa je od ključne važnosti jer odgovornim ponašanjem možemo smanjiti širenje zaraze koronavirusom. Svatko mora biti svjestan odgovornosti za vlastito zdravlje, zdravlje obitelji i sugrađana.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!