Još se ne zna identitet žene koja se liječi u riječkom KBC-u

21.09.2021.

16:08

Autor: V.K./Ivana Perić/Regionalni dnevnik/IMS/HRT

Utvrđen identitet žene

Utvrđen identitet žene

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Više od tjedan dana prošlo je otkako je pronađena unesrećena žena na području Dobrinjštine, no ni do danas nije poznat njezin identitet. Priču su prenijeli brojni domaći i strani mediji, policija svakodnevno radi na slučaju - novih, konkretnih saznanja još nema. Žena je na liječenju u riječkom KBC-u i njezino je fizičko stanje stabilno. 

Galerija
Identitet pronađene nepoznat, Foto: Nel Pavletic/PIXSELL
Još se ne zna identitet žene koja se liječi u riječkom KBC-u, Foto: Regionalni denvnik/HRTJoš se ne zna identitet žene koja se liječi u riječkom KBC-u, Foto: Regionalni denvnik/HRT

- 12. rujna na krčkim Solinama pronađena je iscrpljena, dezorijentirana žena s lakšim tjelesnim ozljedama. Ima amneziju, a uz sebe nije imala dokumente ni mobitel. Riječki HGSS po dojavi policije izašao je na teren, pružio joj medicinsku pomoć te je odvezao u bolnicu. Nesretnu je ženu uočio ribar, no budući da joj se nije mogao približiti, pozvao je pomoć, izvor: Facebook/HGSS Rijeka.

- Policija je od tada do danas poduzela niz provjera, niz radnji, prošli smo sve smještajne kapacitete, prijevozničke usluge gdje za sada nismo ništa utvrdili, govori Dejan Hriljac, načelnik PP Krk.

Pokušali su i razgovarati s njom, no bez uspjeha. Uzeti su joj otisci, a njezina je fotografija poslana medijima. Priču su prenijeli i mnogi strani mediji. 

Policija i vatrogasci na Solinama pronašli su ženin ruksak, no, nažalost, bez dokumenata. Prema procjenama žena ima oko 60 godina i trenutačno se liječi u riječkom KBC-u. 

- Može se reći da je u tijeku dijagnostički i terapijski postupak i da moramo uzeti vremena koliko god zahtijeva da bismo u interesu pacijenta ustanovili točno o čemu se radi i da bismo joj mogli pomoći na najbolji mogući način, naglašava doc. dr. sc. Marina Letica Crepulja, Klinika za psihijatriju KBC-a Rijeka.

Ne ustanovi li se identitet žene, skrb o njoj preuzima krčki Centar za socijalnu skrb. U njihovu priopćenju stoji kako još nemaju službenih saznanja o slučaju te da će nakon što ih zaprime razmotriti kakvu vrstu pomoći i usluga treba pružiti. Bilo da je riječ o skrbništvu ili smještaju do povratka u vlastitu ili udomiteljsku obitelj.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!