10:17 / 10.07.2020.

Autor: I.Z./HRT

Na području Osječko-baranjske županije 20 osoba pozitivno na COVID-19

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, arhiva

Foto: Dubravka Petric/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Samoizolacija je određena za još 41 kontakt oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 749 osoba.
Od ukupno 153 uzoraka koji su u zadnja 24 sata testirani na koronavirus na području Osječko-baranjske županije čak 20 je bilo pozitivno. Najviše (12) novopozitivnih osoba je iz Đakova, sedam iz Višnjevca i jedna iz Feričanaca. Svi su kontakti već evidentiranih oboljelih na koronavirus.

U Kliničkom bolničkom centru Osijek na respiratoru su dvije osobe, a na bolničkom praćenju su ukupno 22 pacijenta.

Samoizolacija je određena za još 41 kontakt oboljelih, a pod tom mjerom je ukupno 749 osoba.

Policija je obavila 46 provjera osoba u samoizolaciji i nije utvrdila ni jedno kršenje te mjere.

Priredbe u Osječko-baranjskoj županiji samo uz preporuke Zavoda za javno zdravstvo.

Osječko-baranjski stožer Civilne zaštite odlučio je da će za sve priredbe na području županije, županijski Zavod za javno zdravstvo davati preporuke pod kojim se načinima i uvjetima te priredbe mogu održati.

Načelnik stožera, dožupan Goran Ivanović izjavio je da današnje brojke od 20 novooboljelih od koronavirusa nisu iznenađujuće, jer još uvijek postoji problem s nepridržavanjem mjera Zavoda za javno zdravstvo i Nacionalnog stožera Civilne zaštite.

Stožer je ranije izvijestio kako je u Osječko-baranjskoj županiji 20 novoboljelih osoba, od kojih 12 iz Đakova, sedam iz Višnjevca i jedna iz Feričanaca, i svi su kontakti ranije oboljelih osoba.

To nije dobro, i to će nam se skroz događati, ako ne budemo poštovali mjere, prije svega socijalne distance i nošenja maski u zatvorenim prostorima, poručio je Ivanović.

Pozitivne časne sestre iz Đakova koje su bile u samoizolaciji

Pozvao je građane da se pridržavaju propisanih mjera te smatra da će situacija u narednim danima biti puno bolja nego što je sada.

Potvrdio je da su od svih 12 novoboljelih iz Đakova časne sestre iz samostana  Milosrdnih sestara sv. Križa, gdje je od početka pojave virusa Covid 19 evidenitrano više od 90 oboljelih osoba.

Dodao je kako su novoboljele časne sestre bile u samoizolaciji, a svi su njihovi kontakti utvrđeni.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!