10:17 / 27.07.2020.

Autor: I.Z./HRT

Na području PU dubrovačko-neretvanske tri osobe osumnjičene za kaznena djela prijavare

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL, arhiva

Foto: Tomislav Miletic/PIXSELL, arhiva

Foto: - / PIXSELL

Najveća novčana kazna u iznosu od 15 tisuća kuna izrečena je 80-godišnjaku u Veloj Luci koji je izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom.
Provedenim kriminalističkim istraživanjem policijskih službenika Službe kriminalističke policije Policijske uprave dubrovačko-neretvanska tri muške osobe u dobi od 52, 46 i 29 godina i jedna, za sada, nepoznata osoba, osumnjičeni su za produljena kaznena djela prijavare i krivotvorenje isprava.

Sumnjiče se da su od početka 2017. do rujna 2019. godine, kao vozači vozila u vlasništvu obrta koje se bavi uzgojem i prijevozom voća i povrća, ulaskom na autocestu  u 310 slučajeva koristili nepripadajuće registarske oznake na vozilima, tijekom korištenja autoceste zamjenjivali registarske pločice na vozilima, uređaje za elektronsku naplatu cestarine, zamjenjivali plative magnetske kartice kao i vozila, a sve s ciljem smanjivanja iznosa za plaćanje cestarina.

Na opisani način Hrvatske autoceste oštećene su za iznos od gotovo 100 tisuća kuna. Zbog opisanih kaznenih djela osumnjičeni su kazneno prijavljeni nadležnom državnom odvjetništvu.

Najveća novčana kazna  izrečena je na Korčuli

Najveća novčana kazna u iznosu od 15 tisuća kuna izrečena je 80-godišnjaku koji je 22. srpnja, oko 18 sati, u Veloj Luci izazvao prometnu nesreću s materijalnom štetom nakon čega je napustio mjesto nesreće bez da je svoje podatke ustupio oštećenima što je po zakonu bio dužan učiniti. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!