14:13 / 13.08.2018.

Autor: HRT

Na području Vojnića policajac pucao u vozilo

Ilustracija, foto: Patrik Macek/PIXSELL

Ilustracija, foto: Patrik Macek/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

PU karlovačka priopćila je da je policijski službenik PU karlovačke uporabio vatreno oružje kao sredstvo prisile.
Tek što je završio policijski očevid jučerašnjeg nesretnog slučaja, pogibije dvojice migranata, danas nova policijska konferencija za novinare i novi migranti. Naime, vozač u sumnjivom automobilu na cesti prema Vojniću nije se zaustavio na znak policije. Pokušao je pregaziti policajca, koji je na to zapucao.

"Vozač osobnog automobila nije postupio prema znakovima da se zaustavi, ubrzao je i krenuo prema policajcu. On se izmaknuo, ispalio dva hica u smjeru guma", rekao je načelnik PU karlovačke Darko Bratić na konferenciji za medije. "Korištenje oružja bilo je opravdano", istaknuo je. "Vozilo je nastavilo kretanje u smjeru Karlovca gdje je na području Mostanja pronađeno te su u blizini pronađene i zadržane dvije osobe koje se dovode u vezu s ovim događajem'', navodi se u priopćenju policije.

No prije toga su u mjestu Živković kosa, uz cestu, ostavili 29 migranata. Istraga u ovom slučaju još traje. Inače, upravo ovaj dio Hrvatske migrantima je najzanimljiviji. Jer od granice s Bosnom i Hercegovinom preko Vojnića i Karlovca do granice sa Slovenijom ima oko 50 kilometara. Ako se uspiju domoći sela uz Kupu, trebaju samo prijeći rijeku.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!