Na pokaznoj vježbi simuliran požar u zgradi osječke županijske uprave

14:34 / 31.05.2022.

Autor: T.V./HRT

Na pokaznoj vježbi simuliran požar u zgradi osječke županijske uprave

Na pokaznoj vježbi simuliran požar u zgradi osječke županijske uprave

Foto: HTV / HRT

Pripadnici osječko-baranjske Civilne zaštite (CZ) izveli su u utorak pokaznu vježbu koja je obuhvatila simulaciju požara u zgradi županijske Uprave tijekom svečanog prijema.

Vježba "Osijek 2022" održana je ispred i u zgradi županijske Uprave na središnjem gradskom Trgu Ante Starčevića gdje su pripadnici operativnih snaga, uz gašenje simuliranog požara proveli evakuaciju i spašavanje unesrećenih osoba, koristeći vatrogasnu platformu, zračni jastuk i uže.

- Takve vježbe održavaju se jednom godišnje, a uz spremnost pripadnika operativnih snaga, provjerava se spremnost opreme i svih resursa sustava Civilne zaštite, rekao je načelnik županijskog Stožera Civilne zaštite i dožupan Mato Lukić.

Smatra kako su operativne snage više puta dokazale svoju spremnost u akcijama gašenja požara na području Županije ali i tijekom prošlogodišnje velike poplave na našičkom području.

Pročelnik Područnog ureda Civilne zaštite Zvonko Grgec ocijenio je vježbu uspješnom, napomenuvši da su se za simulaciju požara odlučili u sklopu priprema za protupožarnu sezonu.

Ravnateljica županijskog Zavoda za hitnu medicinu Silvana Sabo objasnila je da se u tim vježbama posebno provjerava koordinacija i uigranost pripadnika svih žurnih službi.

U vježbi je sudjelovalo više od 60 pripadnika županijskog Stožera Civilne zaštite koji uz osječke vatrogasce i policiju obuhvaća Nastavni zavod za javno zdravstvo, Zavod za hitnu medicinu, Crveni križ i Hrvatsku gorsku službu spašavanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!