15:52 / 27.08.2018.

Autor: HRT

Na Povjerenstvu o Plenkoviću, Mariću, Petrovu, Božinoviću...

-

-

Foto: - / -

Donosimo odluke iz priopćenja sa današnjeg radnog sastanka na kojem je razmatralo sadržaj zaprimljenih prijava.
Povjerenstvo za odlučivanje o sukobu interesa ponovno će pokrenuti postupak protiv ministra financija Zdravka Marića. Otvoren je i novi predmet protiv ministra unutarnjih poslova Davora Božinovića - zbog nepodudarnosti podataka dostavljenih Povjerenstvu u predmetu koji se vodi protiv Marića s onima objavljenima u medijima.

Novi predmet otvoren je i protiv čelnika Mosta Bože Petrova, kojega je u petak prijavio Živi zid, a najnovije prijave protiv premijera Andreja Plenkovića spojene su s već postojećim predmetom.

Donosimo odluke iz priopćenja s današnjeg radnog sastanka na kojem se razmatrao sadržaj zaprimljenih prijava.

U predmetu dužnosnika Zdravka Marića donesena je odluka o obnovi postupka koji se u odnosu na navedenog dužnosnika vodio pod brojem P-188/16. Također je donesen zaključak da će se novootvoreni predmet povodom prijave protiv dužnosnika Zdravka Marića, zaprimljene u petak 24. kolovoza 2018., spojiti na navedeni predmet.

U odnosu na prijavu koja je u petak, 24. kolovoza 2018., zaprimljena protiv dužnosnika Andreja Plenkovića, Povjerenstvo je utvrdilo da je prijava u bitnom istovjetnog sadržaja kao i već ranije zaprimljena prijava protiv istog dužnosnika, a povodom koje je otvoren predmet pod brojem P-193/18. Slijedom navedenoga, novootvoreni predmet protiv premijera zaključkom je spojen na postojeći predmet, u kojem su već poduzete radnje vezane za pribavljanje potrebne dokumentacije.

Povodom prijave koja je u petak podnesena protiv dužnosnika Bože Petrova otvoren je novi predmet pod brojem P- 271/18.

Povjerenstvo je danas otvorilo predmet i u odnosu na dužnosnika Davora Božinovića, ministra unutarnjih poslova, s obzirom na moguću nepodudarnost podatka dostavljenih Povjerenstvu u predmetu P-188/16 koji se vodio protiv dužnosnika Zdravka Marića i podataka objavljenih u medijima o istim činjenicama.

U svim navedenim predmetima Povjerenstvo će od nadležnih državnih tijela i drugih osoba koje imaju relevantna saznanja zatražiti potrebna očitovanja.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!