22:32 / 14.08.2018.

Autor: HRT

Na putu prema marijanskim svetištima

-

-

Foto: - / -

Policija upozorava vozače da paze na pješake, a pješacima savjetuje da zbog svoje sigurnosti poštuju prometna pravila te da koriste reflektirajuće prsluke.
Sutra je blagdan Velike Gospe - za većinu neradni dan. Tisuće hodočasnika uputile su se prema marijanskim svetištima diljem zemlje pa policija poziva vozače na oprez. Najviše očekuje se u Mariji Bistrici, Aljmašu, na Trsatu i u Sinju. Noćas, ali i ujutro, hodočasnike će ponegdje pratiti kiša.Policija upozorava vozače da paze na pješake, a pješacima savjetuje da zbog svoje sigurnosti poštuju prometna pravila, što podrazumijeva kretanje pločnikom ili uz krajnji rub ceste te da koriste reflektirajuće prsluke kako bi ih vozači mogli lakše uočiti.

Hodočasnici su večeras iz Splita krenuli prema najvećem dalmatinskom marijanskom svetištu Gospe Sinjske.Iz Crvenog križa pak dolaze savjeti - zlata vrijedni. Najjednostavniji, ali i najučinkovitiji - obući laganu odjeću svijetle boje, opremiti se dovoljnom količinom vode pitke i za zaštitu od sunca ponijeti šešir ili kišobran. Kišobran će onima koji hodočaste noću trebati i zbog kiše. Sutra, na blagdan Velike Gospe kiša će većinom prestati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!