18:39 / 31.08.2019.

Autor: HRT

Na sinjskom Piketu održan Sinj Airshow 2019.

Foto: HRZ/Stela Ferić-Živaljić; Marko Filipović-Grčić

Foto: HRZ/Stela Ferić-Živaljić; Marko Filipović-Grčić

Foto: - / -

Zrakoplovna priredba je počela jučer trenažnim letenjem, a trajat će do nedjelje. Posjetitelji su danas mogli vidjeti tri programa i to letački, modelarski i padobranski nakon čega je započeo prelet zrakoplova u formaciji.
Na sinjskom aerodromu Piket održana je međunarodna zrakoplovna priredba  Sinj Air Show, na kojoj je u akro grupi Hrvatskog ratnog zrakoplovstva (HRZ) 'Krila Oluje' sudjelovalo više od 40 zrakoplova, a okupilo se oko pet tisuća posjetitelja.

Zrakoplovna priredba je počela jučer trenažnim letenjem, a trajat će do nedjelje. Posjetitelji su danas mogli vidjeti tri programa i to letački, modelarski i padobranski nakon čega je započeo prelet zrakoplova u formaciji.

Sinj Airshow nastavljen je prikazom letnih mogućnosti parajedrilica, jedrilica i motornih jedrilica, letnih mogućnosti sportsko-rekreacijskih zrakoplova, te prikaz letnih mogućnosti povijesnih zrakoplova. Publiku je oduševila vuča jedrilica avionom, letovi jedrilica u paru, akrobatski letovi jedrilica i aviona, kao i pokazne vježbe iz zraka Hrvatske gorske službe spašavanja (HGSS). Program helikoptera i padobranaca MUP-a, HRZ- a i PZO- a, te nastup Akro grupe "Krila Oluje" izazvali su ipak najveće zanimanje publike.

Osim programa u zraku odvijao se i onaj na zemlji gdje su bili izloženi zrakoplovi i oprema, simulatori letenja i prezentacije, te promocije. Zrakoplovnu priredbu je organiziralo Zrakoplovno-tehničko društvo Sinj u suorganizaciji s Gradom Sinjem, pod pokroviteljstvom Splitsko-dalmatinske županije, a uz potporu ministarstava obrane i unatarnjih poslova. 
Foto: HRZ/Stela Ferić-Živaljić; Marko Filipović-Grčić

Foto: HRZ/Stela Ferić-Živaljić; Marko Filipović-Grčić

Foto: - / -

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!