21:52 / 08.02.2018.

Autor: HRT

Na sjeveru Hrvatske uskoro europski centar za liječenje kanabisom

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: Goran Kovacic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Terapija medicinskom konopljom u Canabio centru bit će dostupna gostima i to već od travnja, kad se otvara europski centar za takvu vrstu liječenja.
Na sjeveru Hrvatske uskoro niče prava europska ekskluziva. Toplice Sveti Martin planiraju otvoriti Canabio centar - prvi u kojem će se u liječenju upotrebljavati medicinski kanabis. Terapija namijenjena ponajprije kroničnim bolesnicima trajat će do tri tjedna.

Terapija medicinskom konopljom u Canabio centru bit će dostupna gostima i to od travnja, kad se otvara europski centar za takvu vrstu liječenja.

Nema tu ničega nezakonitog, uvjeravaju ekipu HTV-a u Toplicama, jer će se, kažu, konopljino ulje koristiti isključivo u medicinske svrhe. "Samo smo spojili, toplice, wellnes i konoplju", najavljuju. 

Terapija nije nimalo jeftina - stoji oko tri tisuće kuna na dan. No, unatoč visokoj cijeni, zanimanje za ovakvu vrstu tretmana postoji. U centru kažu kako očekuju goste iz Europe, Amerike i arapskih zemalja. Riječ je o tržištu koje je teško 18 milijardi dolara.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!