11:19 / 04.01.2019.

Autor: M.Š./HRT

Na skijanje odlazi 200 tisuća Hrvata

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: Jurica Galoic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Najzagriženiji skijaši aranžmane kupuju već tijekom ljeta, dok 'last minute' ponude gotovo i da nema.
Procjenjuje se da će i ove godine na skijanje ići oko 200 tisuća Hrvata. Tradicionalni 'hrvatski skijaški tjedan' počinje ovoga vikenda.

Kao i svake godine, Hrvati najradije odlaze na skijanje u Austriju te Italiju. Naime, ondje postoje škole skijanja na našem jeziku, programi animacije te 'pravi hrvatski partyji'.- Ovdje se ne radi toliko o pitanju cijena, već o ponudi. Upravo je to prednost putničkih agencija jer nude cjeloviti paket. Najčešće na skijanje idu velika društva pa se svi žele i dobro provesti", ističe Nikolina Frklić iz putničke agencije Atlas.

Najzagriženiji skijaši aranžmane kupuju već tijekom ljeta, dok 'last minute' ponude gotovo i da nema.

- Što se cijena tiče, naravno da sve ovisi o vrsti paketa, izboru smještaja, skijališta itd...Ali nekakva prosječna cijena po osobi za tjedan dana skijanja, bila bi oko 3500 kuna, ističe Nikolina Frklić. 

Početak je godine, u Ministarstvu turizma vrlo su zadovoljnim prošlom turističkom godinom. Što se tiče turističkih agencija, pripreme za 2019. odavno su počele. Ističu sve veći interes za našu zemlju.

- Gledajući na suradnju s našim stranim partnerima, očekuje nas još jedna dobra turistička sezona. Što se trenutačnog bookinga tiče, svjedočimo rastu. Naši partneri s ključnih emitivnih tržišta povećavaju kapacitete za Hrvatsku. To je odlična vijest. Ponajviše govorimo o tržištima Velike Britanije i Njemačke, ali i prekooceanskim tržištima. Naši klijenti su sve zahtjevniji, traži se sadržaj, istraživanje, za razliku od prijašnje ponude koja se bazirala na ugodnoj klimi i plažama.
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!