11:40 / 27.11.2018.

Autor: Hina/HRT

Na splitskom području na 42 mjesta pitka voda se dostavlja cisternama

Arhivska fotografija, snimio: Ivo Cagalj/PIXSELL

Arhivska fotografija, snimio: Ivo Cagalj/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Cisternama će se u utorak dostavljati pitka voda na ukupno 42 mjesta na splitskom području.
Cisternama će se u utorak dostavljati pitka voda na ukupno 42 mjesta na splitskom području, s obzirom da je zbog obilnih kiša prekomjerno zamućena voda iz izvora rijeke Jadro, koji pitkom vodom snabdijeva to područje.

Splitska tvrtka Vodovod i kanalizacija izvijestila je u utorak da je napravila raspored prema kojem će se tijekom dana cisternama dovoziti voda na 42 mjesta na području Splita, Podstrane, Solina, Klisa i Kaštela.

Zbog zamućenja vode na izvorištu rijeke Jadro te posljedičnog zamućenja vode iznad dopuštenih vrijednosti i u vodoopskrbnoj mreži, stanovništvu šireg područja grada Splita savjetuje se da vodu iz slavina prokuhavaju prije uporabe za piće.

Iz Vodovoda kažu kako djelatnici laboratorija za pitke vode i Uprava te tvrtke redovito prate situaciju te će o svim eventualnim promjenama javnost na vrijeme informirati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!