15:51 / 05.10.2020.

Autor: V.K./Hina

Na splitskom Sveučilištu 21 student zaražen koronavirusom

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: Sanjin Strukic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na splitskom Sveučilištu za dvadeset jednog studenta potvrđena je zaraza koronavirusom - za 17 studenata medicine na engleskom jeziku te za četvero na ostalim studijima.
Na splitskom Sveučilištu za dvadeset jednog studenta potvrđena je zaraza koronavirusom - za 17 studenata medicine na engleskom jeziku te za četvero na ostalim studijima, priopćilo je sveučilište.

Sa Sveučilišta poručuju da su svi zaraženi u samoizolaciji, kao i njihovi bliski kontakti, a nastava na studiju medicine na engleskom jeziku i dalje se održava na daljinu za sve godine studija.

➡️ Kakvi dezinficijensi mogu na naše ruke?
➡️ Koronavirus ušao u rodilište: "Situacija je pod kontrolom"
➡️ Dvije osobe preminule, 138 novooboljelih
➡️ U Domu za odrasle u Zemuniku četvero zaraženih koronavirusom
➡️ Ćorušić: KBC Zagreb nije žarište koronavirusa

Ističu kako su zahvaljujući dobroj suradnji Sveučilišta, Centra za epidemiju COVID-19, Medicinskog fakulteta, Doma zdravlja i Nastavnog zavoda za javno zdravstvo svi upoznati sa situacijom koja je pod nadzorom.
Nastavni procesi nisu ometeni i teku predviđenom dinamikom, tvrde na splitskom Sveučilištu.

Dodaju da poduzimaju dodatne napore kako bi se suzbila epidemija, pa su tako u okviru Centra za epidemiju COVID-19 svim studentima i zaposlenicima na raspolaganju brojevi telefona na kojima mogu dobiti sve relevantne informacije vezano za zarazu koronavirusom.

Također, u suradnji Sveučilišta, Studentskog centra i Studentskog zbora, onim studentima koji nemaju nekoga bliskog za pomoć omogućit će se dostava hrane iz studentskih restorana, kao i dostava nužnih lijekova i higijenskih potrepština.

- Apeliramo još jednom na sve studente i zaposlenike Sveučilišta da se odgovorno ponašaju i da se epidemioloških mjera pridržavaju kako u prostorijama fakulteta, tako i u svoje slobodno vrijeme, zaključuju sa splitskog Sveučilišta.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!