11:25 / 10.08.2021.

Autor: T.V./HRT

Plenković: Ovo je jedna od najvećih investicija u hrvatskom zdravstvu

Premijer Plenković obišao gradilište nove riječke bolnice

Premijer Plenković obišao gradilište nove riječke bolnice

Foto: HTV / HRT

U Rijeci, na Sušaku, gradi se nova bolnica u koju će preseliti cjelokupni riječki KBC. Riječ je o 60 tisuća kvadratnih metara. U ovom trenutku u tijeku je druga faza u kojoj se gradi bolnica specijalizirana za majku i dijete, čiji se kraj građevinskih radova očekuje u proljeće 2022., a useljenje se planira u jesen iste godine. 

Gradilište je obišao premijer Andrej Plenković s ministrima Vilijem Berošem i Olegom Butkovićem te ravnateljem riječkog KBC-a prof. dr. sc. Alenom Ružićem

- Uz ovakvu sinergiju i podršku ovaj projekt ide po planu i svi će radovi biti dovršeni u skladu s planovima. Iza njih će uslijediti nabava i ugradnja opreme te preseljenje ovih važnih djelatnosti, rekao je ravnatelj KBC-a Rijeka.

- Mogu reći da je Vlada RH prepoznala važnost ovog projekta i osigurala jamstvo z kreditno zaduženje u vrijednosti preko milijardu i 100 milijuna kuna, naglasio je ministar Beroš.

- Bolnica majka i dijete jedna je od najvećih investicija u hrvatskom zdravstvu. Ukupno je ovaj projekt vrijedan milijardu i 100 milijuna kuna. Riječ je o investiciji koju hrvatska vlada prati i podupire, prati progres radova koji su u tijeku, poručio je premijer Plenković. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!