09:18 / 09.09.2020.

Autor: T.V./HRT

Na užem kabinetu Vlade o Zakonu o obnovi Zagreba

-

-

Foto: - / -

U petak je na dnevnom redu Sabora glasanje o tom zakonu, a premijer najavljuje da će prihvatiti sve konstruktivne amandmane.
Na užem kabinetu Vlade u 11 sati glavna tema bit će Zakon o obnovi Zagreba i okolice nakon potresa. O Zakonu je, među ostalim, u emisiji A sada Vlada, jutros govorio premijer Andrej Plenković.

Sabor u petak završava izvanrednu sjednicu, donosi zakon o obnovi od potresa

- Želimo donijeti zakon što je konsenzualnije moguće. Ta obnova će dugo trajati, uključivat će grad, brojne aktere, stručnjake, svi će morati dati doprinos. Filozofija prihvaćanja amandmana na kabinetu bit će takav da prihvatimo sve ono što će dovesti da proces obnove bude učinkovitiji i transparentniji. Neovisno o tome koja politička stranka ih predlaže, poručio je premijer Andrej Plenković.


- Ministar Horvat će vam reći sve ono što ide prema poboljšanju Zakona, mi ćemo usvojiti, rekla je ministrica kulture i medija Nina Obuljen Koržinek uoči sjednice Vlade.U petak je na dnevnom redu Sabora glasanje o tom zakonu, a premijer najavljuje da će prihvatiti sve konstruktivne amandmane.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!