Na Valentinovo istukao suprugu, pri uhićenju smrću prijetio policajcu

16.02.2023.

18:51

Autor: V.K/Hina/HRT

Policija

Policija

Foto: Hrvoje Jelavic / Pixsell

Služba kriminalističke policije Policijske uprave ličko-senjske je kazneno prijavila DORH-u 54-godišnjaka iz Novalje za nanošenje tjelesnih ozljeda nevjenčanoj supruzi, u utorak, na Valentinovo, ali i za prijetnje smrću policijskom službeniku, upućene višekratno tijekom uhićenja.

U priopćenju Policijske uprave iz Gospića od četvrtka stoji da je tijekom kriminalističkog istraživanja potvrđena sumnja da je 54-godišnjak 14. veljače oko 21,50 sati u Novalji, pod utjecajem alkohola, verbalno i fizički napao nevjenčanu suprugu i tjelesno je ozlijedio.

Nakon toga, oko 22,20 sati žena je djelatnicima Policijske postaje Novalja prijavila nasilje u obitelji, te su oni došli na mjesto događaja i uhitili osumnjičenika.

Pri uhićenju, kako stoji u priopćenju, policija je upoznala osumnjičenika s razlogom lišavanja slobode, a on je pokušao pobjeći, odnosno udaljiti se s mjesta događaja.

Policajac mu je prvo izdao upozorenje da stane ili će, u suprotnom, nad njim biti uporabljena sredstva prisile, ali se 54-godišnjak oglušio na izdanu zapovijed. Tada je policajac upotrijebio sredstvo za vezivanje.

I nakon toga je nastavio pružati aktivni otpor i odbio je ući u službeno vozilo te se odgurivao nogama od vozila zbog čega je policijski službenik primijenio i tjelesnu snagu kao sredstvo prisile. Tada se uhićenik pokušao istrgnuti iz zahvata te je zajedno s policajcem pao na tlo, te su se pri tom i uhićenik i policijski službenik ozlijedili.

Tijekom kriminalističkog istraživanja utvrđeno je da je "osumnjičenik policijskom službeniku u više navrata prijetio smrću".

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram, TikTok i YouTube!