Na virovitičkom i zagrebačkom području uhićeno nekoliko osoba

12:46 / 28.05.2022.

Autor: HRT

Ilustracija

Ilustracija

Foto: Dusko Jaramaz / PIXSELL

Policijski službenici Policijskog nacionalnog ureda za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta (služba Osijek) u koordinaciji s Uredom za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta provode kriminalističko istraživanje nad nekoliko osoba zbog sumnje da su počinile porezna kaznena djela te si pribavile nepripadajuću višemilijunsku materijalnu korist.

Sumnja se da su uhićene osobe počinile porezna kaznena djela. 

U tijeku je provođenje dokaznih radnji na području policijskih uprava virovitičko-podravske i zagrebačke.

Protiv osumnjičenika, koji će tijekom dana biti predani pritvorskom nadzorniku, podnesena je kaznena prijava Uredu za suzbijanje korupcije i organiziranog kriminaliteta, priopćilo je Ministarstvo unutarnjih poslova. 

USKOK je potom objavio da su uhićenja i provođenje hitnih dokaznih radnji rezultat kriminalističkog istraživanja koje se provodi u suradnji s PNUSKOK-om.

USKOK će nakon ispitivanja osumnjičenika donijeti odluku o daljnjem postupanju u predmetnom slučaju o čemu će pravodobno obavijestiti javnost.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!