Na vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" dodijeljeni časnički činovi kadetima

01.09.2022.

13:50

Autor: Dnevnik/IMS/B.A./HRT

Činove je dobilo 60 kadeta

Činove je dobilo 60 kadeta

Foto: Dnevnik / HRT

Na vojnom učilištu "Dr. Franjo Tuđman" jutros su dodijeljeni časnički činovi kadetima. Dobilo ih je 60 kadeta 15. i 16. naraštaja diplomskih i preddiplomskih sveučilišnih studijskih programa. Osim čina poručnika, kadeti su primili i časnički bodež i odluku o rasporedu u postrojbe hrvatske vojske.

- Kada se nešto voli, to se radi s guštom. Bilo je, naravno, teških trenutaka, ali s ustrajnošću i voljom to se sve prebrodi, rekao je poručnik Josip Lukinac.


- Prateći krizne situacije u Europi i svijetu stekli ste predodžbu kakvi izazovi čekaju vojnike, dočasnike i časnike na modernom ratištu. Vaša stečena znanja i kompetencije naša su referenca i vrijednost koja daje prepoznatljivost i spremnost za te izazove, rekao je brigadni general Blaž Beretin, zamjenik zapovjednika HVU-a "Dr. Franjo Tuđman".


- Današnjim danom vaše obrazovanje ne prestaje. To je samo jedan trenutak u vašem profesionalnom vojnom razvoju. Jedno od temeljnih načela razvoja vojne karijere časnika, dočasnika pa i vojnika je cjeloživotno učenje, poručio je admiral Robert Hranj, načelnik Glavnog stožera Oružanih snaga RH. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!