10:32 / 13.09.2018.

Autor: V.K./HRT

Na zagrebačkoj Gradskoj skupštini o prostornom planiranju

Fotografija: Davor Visnjic/PIXSELL

Fotografija: Davor Visnjic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Nakon ljetne stanke počela je 16. sjednica zagrebačke Gradske skupštine u Staroj gradskoj vijećnici, a pred zastupnicima je 29 točaka dnevnog reda.
Nakon ljetne stanke počela je 16. sjednica zagrebačke Gradske skupštine u Staroj gradskoj vijećnici, a pred zastupnicima je 29 točaka dnevnog reda.

Među točkama su prijedlozi zagrebačkog gradonačelnika Milana Bandića o otpisu dugova fizičkim osobama, o unaprjeđenju prostornog planiranja prometnog sustava na području Donjeg grada, što predviđa gradnju garaža, i o davanju suglasnosti trgovačkom društvu Zagrebački holding na dugoročno zaduživanje kod KentBanka, Sberbanka i Imex banke u ukupnom iznosu od 125 milijuna kuna.

Opozicija je protiv gradnje garaža, ali i protiv zaduživanja Zagrebačkog holdinga jer, kako kažu, novac će se koristiti za dugove, a ne za investicije u gradu.

Maras: Bandić očito postaje omiljeni saveznik Plenkovića

Uoči sjednice Skupštine, predsjednik Gradske organizacije SDP-a Gordan Maras, održao je konferenciju za medije ispred Gradske skupštine, na kojoj se osvrnuo na zaduživanje Zagrebačkog holdinga (točka 9. Dnevnog reda) jer, kako je rekao, taj će se novac koristiti za pokrivanje dugova, a ne za nove investicije u Zagrebu. "Slušali smo Bandićeve priče da će se kante za otpad kupovati iz europskih fondova, a sada se namjerava podići kredit od 125 milijuna kuna za infrastrukturu, od čega će se dio potrošiti i na kante", kaže Maras.

Maras se također osvrnuo na prijedlog uvrštenja održavanja javne rasvjete u komunalnu djelatnost (točka 4. Dnevnog reda) te ustvrdio kako je Milan Bandić podržao premijera Andreja Plenkovića u Saboru i time ga ucijenio "pa je izmijenjen Zakon o komunalnoj djelatnosti tako da će u ruke gradonačelnika prijeći nadležnost da sklopi ugovor na četiri godine vrijedan preko stotinu milijuna kuna, a pritom uopće neće odgovarati Gradskoj skupštini, što je do sada bio slučaj", izjavio je Maras.

"Bandić očito postaje omiljeni saveznik Plenkovića, njegov vjerni drug, koji za njega odrađuje poslove koji se ne vide javno, te uporno i čvrsto drži vladajuću većinu", kaže Maras.  

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!