09:50 / 07.03.2019.

Autor: HRT

Na Zavrtnici napadnuta dvojica romskih dječaka

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

U Zagrebu su jučer oko 17.30 napadnuta dvojica romskih dječaka. Pretukao ih je na području Zavrtnice blizu poslovne zone u Radničkoj cesti muškarac srednje dobi.
U Zagrebu su jučer oko 17.30 napadnuta dvojica romskih dječaka te su završili u Klaićevoj bolnici. Jednom je dječaku 13, a drugomu 14 godina. Na području Zavrtnice pretukao ih je muškarac srednje dobi. 

Policija je priopćila da istražuje muškarca osumnjičenog za napad. Maloljetnike je muškarac najprije napao verbalno, a zatim i fizički, izvijestila je policija. Više informacija očekuje se nakon kriminalističkog istraživanja. U policiji kažu da je riječ o opsežnom istraživanju s obzirom na to da je riječ o maloljetnicima.

Iz Policijske uprave zagrebačke Marija Goatti, voditeljica službe za izvještajnu analitiku i odnose s javnošću, kazala je da policija potvrđuje jučerašnji događaj na području Medveščaka.

- Dvoje maloljetnika, prema navodima stanara zgrade, uništavala su klupicu u parku. Uslijedilo je vrijeđanje, neprikladna komunikacija i sve je završilo, nažalost, tjelesnim sukobom. Muškarac (63) i dvojica maloljetnika su se sukobili, rekla je Goatti. 

- Iskorištavamo priliku da još jednom podsjetimo građane da prilikom takvih događaja treba čim prije obavijestiti policiju. Na temelju zakona građani imaju pravo spriječiti činjenje kaznenog djela, tj. zadržati osobu koja tako nešto čini - do dolaska policijskih službenika, istaknula je Marija Goatti. 

Pozivajući se na izjave napadnutih dječaka i njihovih roditelja, oni su na području Zavrtnice čekali pred trgovinom djevojke kad je na njih s balkona počeo vikati 63-godišnjak da se gube jer tu ne pripadaju. Dječaci su mu navodno odgovorili da čekaju cure te da će otići za minutu, ali ih je muškarac zatim napao s predmetom nalik teleskopskoj palici.

Zagrebački gradonačelnik Milan Bandić komentirao je jučerašnji napad na dvojicu romskih dječaka. Kazao je da osuđuje pojedinačne incidente.

Veljko Kajtazi, zastupnik nacionalnih manjina u Hrvatskom saboru, u HRT-ovu Studiju 4 govorio je o teškom položaju romske manjine u Hrvatskoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!