11:59 / 03.07.2018.

Autor: HRT

Na Zlarin prisilno sletio helikopter, dvije osobe zatražile liječničku pomoć

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: Hrvoje Jelavic/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na otok Zlarin u uvali Oštrica zbog kvara je prisilno sletio helikopter. Od tri osobe koje su bile u letjelici, dvije su zatražile liječničku pomoć.
Oko 11 sati na otok Zlarin prisilno je sletio helikopter u kojemu su bile tri osobe. Riječ je o civilnom helikopteru koji je prevozio turiste, a uzrok slijetanja bio je kvar. Nema teže ozlijeđenih, ali dvije su osobe zatražile medicinsku pomoć. Nakon provedene dijagnostičke obrade zaključeno je da su pacijenti bez težih tjelesnih ozljeda, te su pušteni na kućnu njegu.

Naša novinarka Ana Bralić telefonom se javila s mjesta događaja u Studio 4. Izvijestila je da će tvrtka u čijem je vlasništvu helikopter izdati priopćenje nakon što sagledaju situaciju.

Iz kratkog razgovora s pilotom doznala je da je u jednom trenutku čuo udarac iznad gornjih komandi gdje se spaja elipsa te da mu se učinilo da je jedan dio ispao. Kad više nije mogao upravljati letjelicom, odlučio je sletjeti na Zlarin, ne riskirajući put do Vodica gdje mu je baza.

Ana Bralić potvrdila je da je dvoje turista zatražilo liječničku pomoć.

Na Zlarinu je u tijeku očevid. Mještani su šokirani. Neki su s rive primijetili da iz helikoptera ispadaju dijelovi dok je još bio u letu. Kad su vidjeli da se obrušava, krenuli su prema tom mjestu kako bi pomogli ozlijeđenima. 

Pozvali su lokalne vatrogasce koji su došli na mjesto događaja i obavijestili sve mjerodavne službe.

Helikopter je u vlasništvu domaće tvrtke. Neslužbeno doznajemo da ima višegodišnje iskustvo u turističkim i panoramskim letovima te da je redovito kontrolirana. 

Je li kvar izazvao sudar s pticom ili ispadanje dijelova, utvrdit će istraga.

A ovaj će panoramski let putnicima nesumnjivo ostati u sjećanju do kraja života.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!