18:23 / 03.04.2019.

Autor: M.Š./Hina

Načelnica Omišlja najavljuje žalbu nakon odbijanja tužbe za LNG

Foto: Boris Scitar/Vecernji/PIXSELL

Foto: Boris Scitar/Vecernji/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Najavljujući žalbu Visokome upravnom sudu, Ahmetović je rekla kako, s obzirom na dosadašnja iskustva u vezi s terminalom, drugačiju presudu nije ni očekivala.
Načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović rekla je u srijedu u povodu nepravomoćne presude Upravnog suda, kojom je odbijena tužba te općine zbog ocjene zakonitosti izdavanja prve izmjene i dopune lokacijske dozvole za realizaciju projekta plutajućega LNG terminala, da će se ta općina i njezini stanovnici usmjeriti prema europskim pravosudnim tijelima i institucijama.

Načelnica Omišlja rekla je na konferenciji za novinare da je Upravni sud donio presudu kojom je nepravomoćno odbijena tužba Općine Omišlja protiv Ministarstva graditeljstva i prostornog uređenja zbog ocjene zakonitosti izdavanja prve izmjene i dopune lokacijske dozvole za realizaciju projekta plutajućega LNG terminala.

Najavljujući žalbu Visokome upravnom sudu, Ahmetović je rekla kako, s obzirom na dosadašnja iskustva u vezi s terminalom, drugačiju presudu nije ni očekivala.

Pokrenuli smo komunikaciju s Europskom komisijom i Europskim parlamentom i pripremamo se za nastup pred europskim pravosudnim institucijama, istaknula je, dodajući da Vlada dosad nije nijednom pogledala prema lokalnoj zajednici te da premijer i hrvatska predsjednica "nisu ni stupili na tlo Općine Omišlja, gdje se navodno treba nalaziti tzv. strateški projekt".

Ahmetović je ustvrdila da država u Omišlju "želi instalirati nešto što nije bilo ni u najluđem scenariju" općine i županije. Smatra da se dosad nije dogodilo da EU financira projekt kojemu se, kao na Krku, tako oštro protivi cijela lokalna zajednica.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!