16:52 / 17.08.2020.

Autor: T.V./Hina

Načelnik bračkog Stožera Civilne zaštite dao ostavku

Supetar na Braču (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Supetar na Braču (Foto: Miranda Cikotic/PIXSELL)

Foto: - / PIXSELL

Načelnik bračkog stožera Civilne zaštite Nikola Martinić Dragan podnio je neopozivu ostavku na tu dužnost jer je, kako je objasnio, izgubio povjerenje u vjerodostojnost Nacionalnog stožera.
Načelnik bračkog stožera Civilne zaštite Nikola Martinić Dragan podnio je neopozivu ostavku na tu dužnost jer je, kako je objasnio, izgubio povjerenje u vjerodostojnost Nacionalnog stožera.

Objasnio je da su razlozi za njegovu ostavku i profesionalni i privatni.

- Profesionalno, smatram kako nas u razdoblju koje slijedi očekuju novi izazovi u borbi protiv epidemije, izazovi koji će od svih koji u istu na bilo koji način budu uključeni, zahtijevati potpun angažman i apsolutnu predanost na njihovom polju djelovanja i unutar mogućnosti koje svatko od nas ima, napisao je Nikola Martinić Dragan u objavi na Facebooku.

Njega će, kako je dodao, primarne dužnosti i obaveze spriječiti da se na primjeren način posveti zadacima načelnika stožera.

- Kao zapovjednik vatrogasne postrojbe DVD Supetar, zapovjednik VOP Brač i odnedavno operativni član vatrogasnog zapovjedništva Vatrogasne zajednice Splitsko-dalmatinske županije objektivno prosuđujem kako će me te moje primarne dužnosti i obaveze spriječiti da se zadacima koji stoje pred načelnikom stožera posvetim na primjeren način i u potpunosti sa maksimumom svojih znanja i sposobnosti, a kako spomenuh prije najiskrenije mislim da vrijeme koje je pred nama jednostavno ne trpi polovična rješenja, istaknuo je Martinić Dragan.

S osobne strane, izgubio je, kaže, povjerenje u vjerodostojnost Nacionalnog stožera.

- Kao profesionalac, koji je od prvog pravog dana epidemije aktivno djelovao u njenom zaustavljanju, i kao običan čovjek i odgovoran građanin za neke postupke i odluke rukovodećeg tijela sustava unutar kojega sam djelovao jednostavno ne mogu naći uporište u logici i zdravom razumu, stoga mi je nespojivo s mojom osobom i sustavom vrijednosti da temeljem dužnosti koju obnašam drugima propisujem i potpisujem ono u što i sam sumnjam da je ispravno i potrebno, naglasio je.

Poručio je i kako ostavka ne znači da se na njegovo znanje i sposobnosti više ne može računati, ako se to pokaže potrebnim te istaknuo da je na raspolaganju u bilo kojem trenutku.

- Gospođo gradonačelnice, gospodo načelnici, cijenjene kolege članovi stožera, ponosan sam na vrijeme koje sam u ovoj krizi proveo s vama i na sve što smo zajedno u tom razdoblju postigli u očuvanju i zaštiti naše otočne zajednice, u nadi da ćete tako nastaviti i u vremenu koje dolazi ali ovaj put bez mene na čelu stožera, napisao je Nikola Martinić Dragan.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!