Načelnik općine Kalnik neće cjepivo AstraZenecu

18.03.2021.

10:45

Autor: S.M./HRT/Hina

Kalnik ne želi cjepivo AstraZenece

Kalnik ne želi cjepivo AstraZenece

Foto: Damir Spehar / PIXSELL

Načelnik općine Kalnik Mladen Kešer je otvorenim pismom od premijera Andreja Plenkovića i Nacionalnog stožera, zatražio da se stanovnici te općine prestanu cijepiti AstraZenecom jer je općina Kalnik spremna platiti i osigurati Pfizerovo ili Modernino cjepivo.

Općina Kalnik, poručuje Kešer, spremna je za svoje stanovnike osigurati cjepivo drugih proizvođača koja su dostupna u našoj zemlji odnosno Pfizerovo ili Modernino i to na način da sama plati određenu količinu cjepiva i tako smanji stres i pomutnju koja se ovih dana događa među stanovnicima RH pa tako i mještanima općine Kalnik.

- Od Hrvatskog zavoda za javno zdravstvo tražim da Općini Kalnik pošalje ponudu ili predračun za otkup 700 doza cjepiva tvrtke Pfizer, temeljem čega će općina Kalnik potrebni novac uplatiti Hrvatskom zavodu za javno zdravstvo, ističe načelnik Kešer.

Stanovnici općine Kalnik također su se jučer trebali cijepiti u susjednoj općini Sveti Petar Orehovec, ali odazvalo ih se mnogo manje no što ih se prethodno predbilježilo, a kao razlog naveli su spornu kvalitetu AstraZenecinog cjepiva.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!