Načelnik Lećevice dobio oporbu i odmah krenuli problemi

15.10.2021.

07:00

Autor: Anita Markovina Radnić/Regionalni dnevnik/P.F./HRT

Lećevica

Lećevica

Foto: Regionalni dnevnik / HRT

Burno je u dalmatinskoj Općini Lećevica. Kritike na upravljanje općinom traju godinama. Oporbeni vijećnici Lećevice načelnika optužuju za netransparentno upravljanje općinom te ograničavanje osnovnih životnih uvjeta neistomišljenicima. Načelnik je inače na čelu općine i sedmi put, ali dosad nije imao oporbu.


Renata Kelam tvrdi kako su financijska izvješća sumnjiva, a način vođenja općine netransparentan. Kaže i kako je načelnik vrijeđa i omalovažava.

- Ako nisi po njihovim pravilima, nećeš dobit asfalt, nećeš dobiit javnu rasvjetu, nećeš dobiti cisternu vode, žali se Renata Kelam, oporbena vijećnica Općine Lećevica (DP).

Željko Mihoković doselio je iz Zagreba prije osam godina. Otad upozorava na propuste, i što više upozorava, napominje, to mu se više toga uskraćuje, a načelnik ga je, kaže, čak i lažno prijavio.

- Ja nemam rasvjetu u krugu od pet kilometara, ja nemam vodu. Ne žele mi kao jednom hrvatskom branitelju dovesti vodu. Apsolutno je sve kontradiktorno stvarnom stanju na terenu, rekao je Željko Mihoković iz Radošića.

Na izvoru žive vode Divojac, općina je zabranila korištenje vode iz javnoga bunara Marku Bogiću, dok je uređivao obiteljsku grobnicu  jer je otpilio koštelu. Nije smio, rekli su mu, jer je stablo služilo mještanima za hlad, no on smatra kako je kriv jer je bio na listi Renate Kelam.

- Mislim da se pod tom koštelom nije ni komarac mogao hladiti, a ne čovjek. Umjesto da su me nagradili što sam napravio dobro djelo, da sam razbio kamen da se može proći s automobilom oko cijele vode, oni su me kaznili sa zatvaranjem vode, objasnio je Marko Bogić iz Divojevića.

Naši sugovornici kažu kako je popis nepravilnosti koje su otkrili - povelik.

- Javna rasvjeta. Od 2019. općina nema koncesionara. EU projekt "Zaželi". Došla sam do bizarnih saznanja da isplaćuje 68.000 kuna Lov Hubertina koji se bavi postavljanjem stupica i zamki. Nije plaćena subvencija za vrtić, po mojim saznanjima za prošlu godinu, navela je Kelam.

Antu Barana oporba je prijavila USKOKU i DORH-u. Vidjeli smo ga nakratko, pozvao nas je na kavu, ali o optužbama pred kamerom  nije htio razgovarati.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!