22:58 / 28.11.2020.

Autor: Hina/HRT

Načelnik općine Perušić optužen za prijetnje djeci

Foto: arhiva, Dino Stanin/PIXSELL

Foto: arhiva, Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Optužen je da je u kolovozu ove godine pištoljem prijetio djeci kod romskog naselja u Perušiću.
Protiv načelnika općine Perušić Ivice Turića  podignuta je optužnica zbog kaznenih djela prijetnje i povrede djetetovih prava, objavio je DORH nakon provedenog istaživanja kaznene prijave da je u kolovozu ove godine pištoljem prijetio djeci kod romskog naselja u Perušiću.

Načelnik Perušića prijavljen za prijetnju pištoljem, on sve poriče 

Općinsko državno odvjetništvo u Gospiću izvijestilo je da se hrvatski državljanin (1959.) tereti da je 9. kolovoza 2020. na području općine Perušić, s ciljem da uplaši 8-godišnje i 12-godišnje dijete, uputio im riječi prijetnje i razne psovke, a potom iz pištolja ispalio tri hica u zrak, što je kod djece izazvalo osjećaj straha.

Načelnika općine Ivicu Turića (HDZ) također se tereti da je potom, u cilju da uplaši njihovu majku i baku, kroz otvoreni prozor automobila prema njoj usmjerio cijev pištolja i zaprijetio joj smrću. Optužnicom se precizira da se Turića tereti za ozbiljnu prijetnju i to po posebnom članku, jer je prijetnju počinio u obavljanju javne ovlasti i s njom povezanog položaja.

Predviđena kazna za to djelo je od šest mjeseci do pet godina zatvora. I za drugo kazneno djelo Turića optužnica tereti po težem stavku, za grubu povredu djetetovih prava, za što zakon predviđa kaznu zatvora od jedne do pet godina. Turić je u kolovozu, nakon događaja, rekao Hini da je priča izmišljena.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!