Načelnik PU krapinsko-zagorske Petrović razriješen dužnosti

25.05.2023.

15:31

Autor: HRT/IMS

Zvonimir Petrović

Zvonimir Petrović

Foto: Sanjin Strukic / PIXSELL

Načelnik Policijske uprave krapinsko-zagorske Zvonimir Petrović jučer je podnio zahtjev da ga se razriješi s radnog mjesta načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske, izvijestio je MUP.

Prihvaćeni su razlozi zbog kojih je zatražio razrješenje pa je Zvonimir Petrović s današnjim danom razriješen s radnog mjesta načelnika Policijske uprave krapinsko-zagorske.

Također, glavni ravnatelj policije Milina nadležnom disciplinskom sudu MUP-a protiv njega će podnijeti zahtjev za pokretanje disciplinskog postupka zbog sumnje da je kao policijski službenik počinio težu povredu službene dužnosti u vidu neprimjerenog ponašanja izvan službe na štetu ugleda policije.

Zvonimir Petrović na mjesto načelnika PU krapinsko-zagorske imenovan je 23. ožujka ove godine.

Jutarnji list neslužbeno doznaje da je Petrović smijenjen jer se alkoholiziran zatekao u zagrebačkom lokalu u društvu u kojem je bio i jedan od osumnjičenih za pripadnost narkobandi Dine Muzaferovića Cezara, kojega su došli uhititi policajci za suzbijanje organiziranog kriminala.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!