Nacionalna kampanja za borbu protiv menstrualnog siromaštva

31.03.2023.

12:33

Autor: I.B./Dnevnik u podne/IMS/HRT

Nacionalna kampanja za borbu protiv menstrualnog siromaštva

Nacionalna kampanja za borbu protiv menstrualnog siromaštva

Foto: HTV / HRT

Sutra počinje Nacionalna kampanja za borbu protiv menstrualnog siromaštva, a trajat će do 15. svibnja. 

Kako bi se osigurala godišnja zaliha higijenskih uložaka za 1186 djevojaka i djevojčica koje su u domovima i udomiteljskim obiteljima, od svakog prodanog proizvoda jednog brenda higijenskih uložaka odvojit će se 20 centi. Osigurat će im se i besplatni ginekološki pregledi. Akciju je podržalo Ministarstvo rada, mirovinskog sustava, obitelji i socijalne politike.

- Ženu menstruacija prosječno košta između nekakvih, još uvijek sam u kunama, od 30 do 60 kuna, pokazao je najveći postotak ispitanica, rekla je predstavnica udruge Pariter Marija Trcol.

- Ova kampanja također potiče brigu o zdravlju navedenih djevojčica i djevojaka jer kroz ginekološki pregled, pravilno informiranje i povjerljiv razgovor s liječnikom, sve to je jedan kvalitetan zalog za njih kao žene u budućnosti, istaknula je ravnateljica Uprave za obitelj i socijalnu politiku Marija Barilić.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!