Nadbiskup Hranić i muftija Hasanović u koloni sjećanja

18.11.2021.

13:37

Autor: HTV/HRT

Nadbiskup Hranić i muftija Hasanović u koloni sjećanja

Nadbiskup Hranić i muftija Hasanović u koloni sjećanja

Foto: HTV / HRT

Monsinjor Đuro Hranić, đakovačko-osječki nadbiskup i metropolit rekao je kako se Vukovaru okupilo poštovanje prema svima onima koji su 30 godina i više, ginuli ovdje i velikodušno darivali svoj život te stali na branik domovine. 


- Danas smo okupljeni u pijetetu i molitvi za njih. Jednako tako molimo za obraćenje svih onih koji su počinili zlo da uvide svoje zlo da se pokaju. Molimo za sve koji nose težinu u svom srcu da velikodušno oproste kako bismo mogli nastaviti živjeti u miru i graditi zajedničku budućnost jer ovdje živimo jedni kraj drugih i jedni bez drugih ne možemo nego moramo jedni s drugima, rekao je Hranić.

- Danas sam se došao priključiti koloni zajedništva i neka ovo zajedništvo koje nas prisjeća na grad heroja bude inspiracija svima nama da gradimo društvo po mjeri svih građana. Kako su ginuli zajedno, tako i mi moramo graditi društvo po mjeri svih građana i to je poruka, osim što iskazujemo pijetet gradu heroju i svim žrtvama, ali isto i generacijama koje ostaju poručujemo da na ovome inspiriraju svoju budućnost, naglasio je muftija dr. Aziz Hasanović, predsjednik Mešihata islamske zajednice. 

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!