Nađi: Od Rimca nismo vidjeli ni kune, radimo što je najbolje za Svetu Nedelju

18.03.2023.

09:44

Autor: Studio 4/HRT/IMS/V.G.

Davor Nađi

Davor Nađi

Foto: HTV / HRT

Politička stranka „Fokus" unatoč pesimističnim predviđanjima svojih oponenata nije imala epizodnu političku ulogu zalaganje za javne politike. Osigurala im je treću godinu postojanja i djelovanja na lokalnoj i nacionalnoj razini. Štoviše „Fokus" se u Saboru nedavno pojačao sa još jednim zastupnikom - u njihov klub je prešao nezavisni saborski zastupnik Damir Bajs, inače nezavisni župan Bjelovarsko-bilogorske županije.

Davor Nađi, čelnik stranke „Fokus", za HTV-ov program osvrnuo se na tri godine djelovanja stranke na političkoj sceni.

- Bilo je dosta turbulentno, pogotovo s obzirom na to da smo se osnovali tjedan dana prije prvog lockdowna. Bili su potresi, sad imamo rat na europskom tlu i ekonomsku krizu. U svim tim uvjetima nije bilo lako voditi stranku i provoditi politiku koju smo zacrtali, ali zadovoljni smo onime što smo učinili u ove tri godine. Osim što smo postali parlamentarna stranka, na lokalnim izborima smo ostvarili dobar rezultat gdje smo po broju gradonačelnika četvrta stranka u Hrvatskoj, rekao je Nađi.

Fokus se, istaknuo je Nađi, pozicionirao kao stranka centra.

- Naše politike su takve da se ne bavimo toliko svjetonazorskim temama, nego temama koje stavljaju kruh nas stol, temama koje ne dijele ljude. Nama je cilj da se podigne životni standard, a ne da se svađamo s drugim političkim opcijama i u tom smislu tražimo partnere, naglasio je.

Vjeruje da je pred Fokusom svijetla budućnost te da su dobro krenuli u pripreme za nadolazeće izbore.

Fokusu se nedavno priključio Damir Bajs.

- Gospodin Bajs ima bogato iskustvo, bio je župan i ministar, dokazao se u politici i donosi iskustvo koje je nama potrebno. Naš saborski zastupnik djelovao je s njim u klub i kroz tu suradnju se vidjelo da zagovaramo slične i iste teme, brzo smo dolazili do dogovora i vidjeli smo da ima smisla da udružimo snage, pojasnio je Nađi.

Čelnik Fokusa tvrdi da nisu elitistička stranka fokusirana na poduzetništvo i kapital.

- Zagovaramo i prava radnika u privatnom i javnom sektoru. Naše politike doprinose boljem životu svih građana, ne govorimo tu o elitizmu, rekao je.

Nađi je komentirao kritike da podržali poduzetnika Matu Rimca i i njegovu autoindustriju koju su doveli u Svetu Nedelju zbog financijskog interesa i materijalne potpore stranci uoči izborne godine.

- Od gospodina Rimca nikada nismo vidjeli ni kune, prilično sam siguran da ni nećemo. Radili smo što je najbolje za grad, što poduzetnicima što građanima. Pitajte bilo koga i reći će da se bolje živi nego prije nego smo mi došli na vlast. Ukinuli smo prirez, komunalni doprinos za izgradnju kuća i stanova, rasteretili smo sve građane, istaknuo je.

Cijelo gostovanje pogledajte u nastavku:


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!