Nadin se bez kolone i u tišini poklonio žrtvama

10:29 / 19.11.2020.

Autor: Dnevnik/IMS/D.M./HRT

Foto: arhiva, Dino Stanin/PIXSELL

Foto: arhiva, Dino Stanin/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Na današnji dan 1991., agresori su ubili 16 civila, pet hrvatskih branitelja, a tri osobe se i dalje vode kao nestale.
Na današnji dan 1991., jedan dan nakon stradavanja Škabrnje, agresori su počinili teški zločin i u Nadinu, ubivši 16 civila, pet hrvatskih branitelja, a tri osobe se i dalje vode kao nestale. Preživjeli mještani su protjerani, a imovina im je opljačkana i spaljena. U Nadinu je održana komemoracija.

➡️ Sjećanje na žrtvu Borova, potresne poruke obitelji nestalih
➡️ Dan sjećanja na žrtvu Vukovara
➡️ Dan kad je Škabrnja sravnjena sa zemljom

Nadin je jako dugo, cijelu jesen odoljevao topničko pješačkim napadima. Branio se hrabro, no nakon pada Škabrnje agresor je ušao u selo i iživljavao se nad uglavnom starijem stanovništvu.

Nadin je kroz povijest bio zanimljiv svim osvajačima. Radi se o mjestu koje je na brdu i s njega se mogu nadzirati i Bukovica i Ravni kotari.Kod spomen-obilježja stradalnicima Domvinskog rata položeni su vijenci i zapaljene svijeće.

Tradicionalno se godinama, nakon komemoracije hodalo u koloni prema masovnoj grobnici u Škabrnji, no ona je ove godine zbog zdravstvene sigurnosti izostala. 
-

-

Foto: - / PIXSELL

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!