Nadzor ministarstva u KBC- u Split zbog smrti Kanađanina

11.05.2023.

21:53

Autor: HRT/V.G./Hina

KBS Split

KBS Split

Foto: Miroslav Lelas / PIXSELL

U petak u splitsku bolnicu stiže nadzor Ministarstva zdravstva zbog smrti 69- godišnjeg kanadskog pacijenta koji je jutros umro na Jedinici intenzivnog liječenja nakon što je tamo zbog pogoršanog stanja prebačen s Klinike za plućne bolesti, doznaje se u KBC Split.

Kako se doznaje u bolnici, kanadski državljanin je pomoć u KBC-u Split zatražio dva puta, prvi put krajem travnja kada je hospitaliziran tri dana zbog kašlja, te potom otpušten iz bolnice.

Ponovno je u nju primljen prije 10 dana koje je proveo na Klinici za plućne bolesti, a kako mu se u srijedu pogoršalo stanje prebačen je na Jedinicu intenzivnog liječenja gdje je jutros umro.

KBC je ustvrdio da je pacijentu tijekom hospitalizacije pružena odgovarajuća skrb i liječenje te je učinjena slikovna i laboratorijska obrada.

- Pacijentu se jučer stanje naglo pogoršalo. Provedeni su svi postupci intenzivnog liječenja, ali je pacijent nažalost preminuo. Povjerenstvo za unutarnji nadzor istražiti će sve okolnosti liječenja pacijenta. Za sve osobe preminule u bolnici postoji obveza provođenja obdukcije, rekli su u KBC Split.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!