Nadzorom otkrivene nepravilnosti u Centru za socijalnu skrb Maksimir

15.10.2021.

23:35

Autor: Dnevnik/HRT/IMS/V.G.

Centar za socijalnu skrb Maksimir

Centar za socijalnu skrb Maksimir

Foto: HTV / HRT

Upravnim nadzorom otkriveno je više od 40 nepravilnosti u Centru za socijalnu skrb Maksimir i Centru za posebno skrbništvo. Nadzor je pokrenut sredinom rujna nakon što je Severina Vučković prozvala Centar za socijalnu skrb Maksimir za nezakonitosti i pogodovanja u odlučivanju o skrbi nad njezinim djetetom. Izrečene su i mjere prema kojima će spomenuti centri morati revidirati svoja postupanja.


- U medijima se navodi da su utvrđeni mnogi propusti i takav nalaz ne iznenađuje. U svakom slučaju ulijeva optimizam da se Ministarstvo ozbiljno uhvatilo u borbu s problemima u sustavu koji dugo postoje i koji su nepovoljno utjecali na privatni život građana i njihove djece. I to ne samo Severinine, poručila je Jasminka Biloš, odvjetnica Severine Vučković.

- Mjere mogu biti u smislu da nije spis uredno vođen. Primjerice, da nije uvezen, da nije potpisan u nekim segmentima službene zabilješke. Ja nisam čuo od ministra da je on rekao da je napravljen stručni propust koji bi možda utjecao na sam postupak i donošenje bilo kakve odluke, rekao je Antun Ilijaš,  predsjednik Hrvatske komore socijalnih radnika.


Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!