15:48 / 20.07.2019.

Autor: Zdravko Kleva/T.V./HRT

Nadzorne kamere umjesto komunalnih redara

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: Nikola Cutuk/PIXSELL

Foto: - / PIXSELL

Od 15. kolovoza u Rijeci će se nadzirati nepropisno parkiranje i zaustavljanje u gradskom središtu. I to s pet kamera. Cilj nije kažnjavanje već uvođenje reda i uklanjanje opasnosti za sudionike u prometu.
Od 15. kolovoza u Rijeci će se nadzirati nepropisno parkiranje i zaustavljanje u gradskom središtu. I to s pet kamera. Cilj nije kažnjavanje već uvođenje reda i uklanjanje opasnosti za sudionike u prometu.

Svi se već odavno žale na nepropisno parkiranje i zaustavljanje. Primjerice na autobusnom stajalištu ili uz njega upale se sva četiri "žmigavca" i vozač misli da ne smeta nikome, a smeta. Mjesta za dostavna vozila nerijetko su popunjena automobilima kojima ona nisu namijenjena.

Pet kamera uključenih 24 sata, sada će umjesto komunalnih redara snimati situaciju na prometnicama u Adamićevoj, Fiumari, Rivi i Ulici Ivana Zajca. Zamijent će redare koji jednostvano ne mogu stići sankcionirati sve počinitelje prekršaja.

Kamere će bilježiti prekršaj. Verificirat će ih prometni redari, a podaci o vlasniku dobivat će se od MUP-a. Kazna od 300 do 700 kuna stizat će na kućnu adresu.

U najopterećenijim danima na ključne gradske prometnice slije se i do 70.000 vozila. Svako nepropisno zaustavljanje uzrokuje kolonu ili prometni zastoj.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!