18:31 / 14.09.2021.

Autor: HRT

Za glavnog ravnatelja HRT-a stiglo 13 pravovaljanih kandidatura

HRT

HRT

Foto: Robert Anic / PIXSELL

Nadzorni odbor HRT-a danas je otvorio ponude pristigle na natječaj za glavnog ravnatelja. Neslužbeno doznajemo, od 16 prijavljenih kandidata 13 ima pravovaljanu dokumentaciju. 

O otvaranju zaprimljenih prijava Nadzorni odbor HRT-a dužan je sastaviti zapisnik, koji uz cjelokupno prikupljenu dokumentaciju te mišljenje NO-a ispunjavaju li podnositelji prijava zakonom propisane uvjete, treba dostaviti saborskom Odboru za informiranje, informatizaciju i medije na daljnje postupanje.

Prema informacijama od predsjednika NO HRT-a Mladena Čuture, zapisnik i mišljenje NO-a saborskom će odboru biti dostavljeno već sutra. Nakon toga, saborski Odbor za medije obavit će razgovor s kandidatima koji ispunjavaju propisane uvjete što bi, prema najavama, moglo biti već idućeg tjedna te će podnijeti Saboru prijedlog imenovanja.

Glavnog ravnatelja HRT-a imenuje Sabor na plenarnoj sjednici većinom glasova svih zastupnika, a ako u roku 45 dana od dana isteka roka za podnošenje prijava Sabor ne imenuje glavnog ravnatelja HRT-a, javni natječaj koji je bio objavljen krajem srpnja će se poništiti.

Vijesti HRT-a pratite na svojim pametnim telefonima i tabletima putem aplikacija za iOS i Android. Pratite nas i na društvenim mrežama Facebook, Twitter, Instagram i YouTube!